Werken bij Aquaswan

Zakelijk bestellen

Mijn Plonskaart en Tegoeden

Ah, de borstcrawl, die elegante en gestroomlijnde zwemslag waarbij je als een ware waterdolfijn door het zwembad glijdt. Het is een slag die veel Nederlanders pas op latere leeftijd proberen te beheersen, nadat ze de schoolslag onder de knie hebben gekregen. Maar geen zorgen, zelfs wij als Nederlanders kunnen die borstcrawl leren! In dit blogartikel onthullen we vier, maar oh zo belangrijke tips om jouw borstcrawl skills naar een hoger niveau te tillen. Dus trek je zwembroek of badpak aan en duik met ons mee in deze zwemfanatieke avontuur! “De snorkel: Jouw geheime wapen onder water” Wie zei dat je je hoofd boven water moet houden tijdens de borstcrawl? Vergeet dat! Onze eerste tip is om een snorkel te gebruiken. Ja, je hoort het goed, een snorkel! Laat die verbaasde blikken in het zwembad je niet tegenhouden. Met een snorkel kun je rustig ademen terwijl je je concentreert op je arm- en beenbewegingen. Wie zei dat zwemmen niet multifunctioneel kon zijn? Je wordt niet alleen een pro in de borstcrawl, maar je bent ook klaar voor je volgende tropische vakantie!

"Zwemvliezen: De cheatcode voor extra snelheid"

Wil je je borstcrawl een boost geven? Trek dan een paar zwemvliezen aan! Niet alleen voel je je als een echte zeemeermin of zeemeerman, maar je zult ook merken dat je als een speer door het water schiet. Zwemvliezen geven je die extra push en zorgen ervoor dat je met gemak die medezwemmers achter je laat. Bereid je voor op jaloerse blikken en een podiumplaats op de Olympische Spelen!

Timing - Word een Borstcrawl Ninja met Perfecte Timing!

Om als een echte borstcrawl ninja door het water te glijden, is timing van essentieel belang. Het betekent dat je voortdurend stuwing moet genereren, zonder ook maar een moment te verspillen. Terwijl één arm het water doorklieft en weer naar voren komt om zich klaar te maken voor de volgende slag, moet je andere arm alweer bezig zijn met stuwen. Het is alsof je ene arm de fakkel overdraagt aan de andere arm. En vergeet niet dat wanneer je iets uit het water haalt aan de achterkant, er aan de voorkant iets zal zakken, wat je ligging en balans niet ten goede komt. Je benen spelen hierbij ook een cruciale rol. Je kunt dit verschil zelf ervaren door een oefening in het water te doen. Zwem een keer met slechts één arm terwijl de andere arm stil blijft, zonder stuwing te genereren. Je zult merken dat je flink moet bijsturen met je voeten om je balans te behouden en je zult vaart verliezen.

Ademhaling – Haal diep adem en domineer de borstcrawl!

De ademhaling is misschien wel het meest uitdagende aspect van de borstcrawl. Laten we eerlijk zijn, als je je niet ontspannen voelt in het water, zal het beheersen van de borstcrawl een enorme uitdaging zijn. Daarom is het van groot belang dat je “vriendjes” wordt met het water. Probeer te ontspannen en experimenteer met verschillende oefeningen om op een rustige manier je adem onder water uit te blazen. Naarmate je hier beter in wordt, kun je deze techniek toepassen tijdens de borstcrawl. Onthoud dat je in de juiste uitgangspositie moet blijven liggen voordat je ademhaalt. Draai vervolgens je hoofd naar de zijkant en neem een ademteug. Op het moment dat je je hoofd naar voren beweegt om adem te halen, zullen je benen gaan zakken en krijg je meer weerstand. Je zult merken dat alles met elkaar verweven is bij de borstcrawl, vandaar dat deze vier punten zo cruciaal zijn om te leren. En als de ademhaling nog niet helemaal soepel gaat, kun je altijd nog zwemmen met een snorkel. Dit zorgt ervoor dat je ligging stabiel blijft, zodat je kunt werken aan de andere aspecten van de borstcrawl.

Dus, word een timing-meester en heers over de ademhaling om de borstcrawl te veroveren als nooit tevoren. Duik in het zwembad, oefen deze technieken en laat je innerlijke borstcrawl ninja ontwaken. Voor je het weet, zul je als een ware waterrat door het water zwieren en anderen versteld doen staan van je zwemvaardigheden. Veel succes en laat die borstcrawl-avonturen maar beginnen!

 

"Luchtgitaar: De perfecte armtechniek"

We kennen allemaal de luchtgitaar, maar wat dacht je van de luchtcrawl? Ja, we maken geen grapje! Sta voor de spiegel en doe alsof je de borstcrawl doet terwijl je in de lucht zwemt. Focus op de juiste armtechniek en probeer die vloeiende bewegingen te perfectioneren. Het lijkt misschien gek, maar het zal je helpen om de juiste spiergroepen te activeren en de juiste coördinatie te ontwikkelen. Plus, het is een geweldige manier om jezelf te vermaken tijdens die lange wachtrijen bij de supermarkt!

 

"Stemoefeningen: Word de zingende zwemmer"

Ja, je hoort het goed, we gaan zingen in het zwembad! Terwijl je de borstcrawl oefent, probeer je te zingen onder water. Klinkt gek? Absoluut! Maar het heeft wel een doel. Door te zingen, leer je om je ademhaling onder controle te houden en langer onder water te blijven. 

 

 

Zwem ook chloorvrij mee
met Aquaswan!

Chloorvrij zwemmen! Ons team van zwembadexperts helpen je bij chloorvrij zwemplezier. Lees alle informatie over chloorvrij zwemmen of vraag naar de mogelijkheden.