Werken bij Aquaswan

Zakelijk bestellen

Mijn Plonskaart en Tegoeden

Chloorvrij wateronderhoud

We hebben allemaal weleens genoeg gehad van dat prikkende chloorwater en de sterke geur die ermee gepaard gaat. Maar vrees niet, want er zijn alternatieven die je zwembadwater net zo stralend laten schitteren, zonder een druppel chloor!

Chloorvrij zwembadwater

Spa geurtjes

Onze Epsom zouten voegen een vleugje magie toe aan je badritueel. Ze laten je spieren ontspannen, verminderen stress en zorgen voor een zijdezachte huid. Sluit je ogen, adem diep in en laat de geurige wolkjes van onze geurige zouten je meenemen naar een wereld van totale ontspanning.

Spa geurtjes

Zwembadonderhoud & -reiniging

Van oppervlaktereinigers die elk hoekje en gaatje glanzend schoon maken tot verfrissende waterbehandelingen die het water in balans houden, we hebben alles wat je nodig hebt om je spa en zwembad sprankelend en uitnodigend te houden.

Alles voor het onderhoud
Alle veelgestelde vragen over Aquaswan

Alle veelgestelde vragen over chloorvrij wateronderhoud.

Alle veelgestelde vragen over chloorvrij wateronderhoud

Alle veelgestelde vragen over chloorvrij wateronderhoud.

keuzestress_klantenservice-removebg

Alle veelgestelde vragen over AquaSwan.

Alles voor het zwembad wateronderhoud en reiniging.

Zwembad wateronderhoud ''praatjes''

Wateronderhoud zwembad en jacuzzi

Persbericht: Een geurig spektakel: 18 nieuwe Spa geuren om je zintuigen te betoveren.

Hou je vast, want AquaSwan is klaar om je spa-ervaring naar een heel nieuw niveau te tillen! Vanaf...

Wateronderhoud zwembad en jacuzzi

Persbericht: Aquaswan start met 20g Chloorvrije Tabletten 5IN1 voor Whirlpools, Hottubs en Zwembaden!

Maak je klaar om onder te dompelen in een wereld van puur aquatisch genot, want AquaSwan kondigt...

Wateronderhoud zwembad en jacuzzi

Aquaswan innoveert met een verbeterde Chloorvrij formule

Het team van Aquaswan heeft nauwgezet geluisterd naar de feedback en wensen van hun gewaardeerde...

Wateronderhoud zwembad en jacuzzi

Vlokmiddel voor in je zwembad

We place our full range of talent and technology at the service of each and every client. We want...

We hebben allemaal weleens gehoord van de pH-waarde, maar wat betekent het eigenlijk voor je zwembad? Nou, laten we het op een leuke en eenvoudige manier uitleggen!

De pH-waarde is als het humeur van je zwembad. Net zoals jij je het beste voelt als je in balans bent, geldt dat ook voor je zwembadwater. Een goede pH-waarde zorgt ervoor dat je zwembadwater fris, schoon en comfortabel is om in te zwemmen.

Laten we de pH-waarde vergelijken met een populair drankje. Stel je voor dat je een zwembad vol limonade hebt. Als de pH-waarde te hoog is, wordt het net alsof je een slokje limonade neemt waarin veel te veel citroensap zit – veel te zuur! Aan de andere kant, als de pH-waarde te laag is, smaakt het naar zoete, plakkerige siroop – veel te basisch!

Dus, wat is de ideale pH-waarde voor je zwembad? Over het algemeen ligt de sweet spot tussen 7,2 en 7,6. Dit is het magische bereik waarin je zwembadwater perfect in balans is en jij je als een vis in het water zult voelen.

Maar waarom is de pH-waarde zo belangrijk? Wel, het heeft invloed op vele aspecten van je zwembad. Een onjuiste pH-waarde kan ervoor zorgen dat chloor minder effectief wordt in het bestrijden van bacteriën en algen. Je wilt niet dat die kleine beestjes een feestje bouwen in je zwembad, toch?

Daarom is het van cruciaal belang om regelmatig de pH-waarde van je zwembadwater te controleren. Gelukkig is dit een fluitje van een cent! Met een eenvoudige testkit kun je de pH-waarde meten en indien nodig aanpassen.

Als de pH-waarde te hoog is, kun je een pH-verlager toevoegen om het zuur te verminderen. Als de pH-waarde te laag is, voeg je een pH-verhoger toe om de balans te herstellen. Zo simpel is het!

Dus, laten we een toast uitbrengen op de perfecte pH-waarde en een zwembad vol gelukkige zwemmers. Met een goed uitgebalanceerde pH-waarde ben je op weg naar zwembadbliss. Cheers!

Stel je voor: je staat klaar voor een duik in je zwembad, maar het water ziet er een beetje dof uit. Geen paniek! Het is tijd om het chloorniveau op peil te brengen en je zwembad te transformeren tot een oase van frisheid.

Chloortabletten die bacteriën en algen te lijf gaat. Maar net als elke zwembad chloortablet heeft het de juiste balans nodig om zijn krachten ten volle te benutten. Dus laten we je een beetje chloorwijsheid bijbrengen!

Het chloorniveau is als een delicate dans. Te weinig chloor en je loopt het risico op groene algen en een zwembad vol ongenode gasten. Te veel chloor en je zwemervaring wordt een pijnlijke confrontatie met je ogen en neus. Niemand wil zwemmen in een bad dat ruikt als een laboratorium!

Dus, hoe breng je het chloorniveau op peil? Gelukkig is het geen raketwetenschap. Je hebt gewoon de juiste chloorproducten en een beetje finesse nodig.

Laten we beginnen met de benodigdheden. Chloortabletten zijn een populaire keuze, handig en gemakkelijk te doseren. Maar pas op, je wilt niet als een chloormaniak te werk gaan. Volg altijd de aanbevolen dosering en voeg geleidelijk chloor toe om het gewenste niveau te bereiken. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd!

Test regelmatig je water om het chloorniveau te controleren. Gelukkig zijn er handige testkits verkrijgbaar die je vertellen of je op de goede weg bent. Als je chloorwaarden te laag zijn, voeg dan wat chloor toe. Maar wees geduldig, Rome is tenslotte ook niet in één dag gechloreerd!

En onthoud, een goede balans is alles. Te veel chloor kan irriterend zijn voor je huid en ogen, en te weinig chloor laat de deur open voor ongewenste zwembadbewoners. Dus wees de zwembadbewaker van je eigen waterparadijs en houd het chloorniveau in toom.

Nu je weet hoe je het chloorniveau op peil brengt, ben je klaar om te genieten van een sprankelende en zorgeloze zwemervaring. Dus duik in je zwembad, laat de zorgen achter je en omarm het verfrissende plezier. Het chloorniveau staat op scherp, jij staat op scherp, en jouw zwembad is klaar om te stralen. Veel zwemplezier!

Benieuwd naar de juiste hoeveelheid chloor voor je zwembad? Voor een zwembad met een inhoud van ongeveer 1.000 liter heb je doorgaans 4/5 mg/l chloor nodig. Om ervoor te zorgen dat het chloor veilig wordt gedoseerd, raden we aan om chloortabletten in een geschikte chloordrijver te plaatsen. Zo voorkom je schade aan de huid of zwemkleding.

Bij de eerste keer gebruik van het zwemwater, of wanneer het zwemwater intensief is gebruikt en vervuild is, is het raadzaam om de dosis te verhogen tot ongeveer 3 tabletten. Stem de hoeveelheid chloor eenvoudig af op de inhoud van je zwembad om een perfecte balans en waterkwaliteit te bereiken.

Het is belangrijk om consistent het chloorgehalte en de pH-waarde van je zwembad in de gaten te houden. Regelmatige controle is essentieel, aangezien chloor geneutraliseerd kan worden door blootstelling aan vervuilende stoffen en zonlicht. Blijf consistent met het testen van je zwemwater, zodat je eventuele veranderingen snel kunt corrigeren.

Op deze manier zorg je ervoor dat je zwembad altijd klaar is voor een verfrissende duik en dat de waterkwaliteit optimaal blijft.

Te veel chloor in je zwembad kan vervelende gevolgen hebben, zowel voor je gezondheid als voor de delicate waterbalans van het zwembad. Maar maak je geen zorgen, we hebben alle informatie die je nodig hebt om je tegen deze situatie te wapenen! In deze blog bespreken we de gevolgen van een overmaat aan chloor en geven we je handige tips om dit probleem aan te pakken.

Het is belangrijk om te weten hoeveel chloor je precies in je zwembad moet doen. Een juiste dosering is essentieel om een gezonde en veilige omgeving te creëren om in te zwemmen. We delen handige richtlijnen en informatie over het juiste chloorgehalte voor je zwembad, zodat je precies weet hoeveel chloor je moet toevoegen om de waterkwaliteit optimaal te houden.

Maar wat als je per ongeluk te veel chloor hebt toegevoegd? Geen paniek! We leggen je stap voor stap uit hoe je te veel chloor kunt verwijderen en de waterbalans kunt herstellen. Van handige tips tot effectieve oplossingen, je vindt alle informatie die je nodig hebt om je zwembad weer in topconditie te krijgen.

Dus, of je nu worstelt met te veel chloor of gewoon wilt weten hoe je dit probleem kunt voorkomen, deze blog biedt alle antwoorden. Duik in onze tips, tricks en adviezen en zorg ervoor dat je zwembad altijd een gezonde en uitnodigende omgeving is om in te zwemmen.

Dompel jezelf onder in de wondere wereld van chloortabletten! Gebruik je chloortabletten voor je zwembad, spa of whirlpool maar weet je niet hoe je chloortabletten moet gebruiken? Geen zorgen, we hebben de formule voor zwembadgeluk helemaal voor je uitgevogeld!

De juiste hoeveelheid chloor hangt af van de grootte van je zwembad, spa of whirlpool en het type chloortabletten dat je gebruikt. Want tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten chloortabletten op de markt. Het is als het vinden van de perfecte balans tussen waterpret en waterhelderheid. In deze veelgestelde vragen ontrafelen we het mysterie en laten we je zien welke en hoeveel chloortabletten jouw zwembad nodig heeft. Zo kun je met een gerust hart plonsen of bubbelen!

Chloortabletten die de kwaliteit van je zwembad behouden. Ze houden die vervelende bacteriën en algen op afstand, zodat jij kunt genieten van een gezonde duikervaring. Zonder chloor of chloorvrij zwembadwater zouden die ongewenste indringers de overhand krijgen en dat is absoluut geen pretje voor jouw kostbare gezondheid. Dus laten we die chloortabletten als een cape om je zwembad draperen en die schadelijke indringers op afstand houden!

Help! Mijn zwembadwater is groen en ik heb geen idee wat ik moet doen! Geen paniek, we hebben een reddingsplan voor je klaarstaan. Volg deze stappen en binnen de kortste keren kun je weer genieten van een helder en schoon zwembad.

  1. Analyseer de situatie: Neem een moment om te achterhalen waarom je zwembadwater groen is geworden. Is het een algenplaag? Of misschien een onbalans in de chemicaliën? Door de oorzaak te achterhalen, kun je gericht actie ondernemen.
  2. Behandel de algen: Als algen de boosdoeners zijn, is het tijd om ze aan te pakken. Gebruik een algenbestrijdingsmiddel dat past bij de grootte van je zwembad. Volg nauwkeurig de instructies op en geef die algen geen kans!
  3. Test en balanceer de chemicaliën: Een goede waterbalans is essentieel voor een helder zwembad. Gebruik een testkit om de pH-waarde, chloorniveaus en andere chemische parameters te meten. Pas indien nodig de chemicaliën aan om een optimale balans te bereiken.
  4. Schoonmaakactie: Het is tijd voor een grondige schoonmaakbeurt. Verwijder alle dode algen, bladeren en ander vuil uit het water. Reinig ook de wanden en de bodem van het zwembad met een zwembadborstel. Een schoon zwembad is een blij zwembad!
  5. Filteren en circuleren: Laat je filtersysteem overuren draaien. Zorg ervoor dat het water goed circuleert en dat de filters alle ongewenste deeltjes uit het water halen. Dit helpt bij het verwijderen van algen en andere verontreinigingen
  6. Geduld hebben: Rome is niet in één dag gebouwd, en een groen zwembad wordt ook niet in één dag weer schoon. Geef het proces de tijd en blijf de stappen herhalen totdat je water weer kristalhelder is.
  7. Onthoud, een groen zwembad kan iedereen overkomen. Het belangrijkste is dat je er snel op reageert en de juiste stappen onderneemt. Voor je het weet, kun je weer zorgeloos zwemmen en pronken met je sprankelende zwembad. Houd je hoofd koel, neem actie en voor je het weet is het groene monster verslagen!

Dompel jezelf onder in de wondere wereld van chloortabletten! Gebruik je chloortabletten voor je zwembad, spa of whirlpool maar weet je niet hoe je chloortabletten moet gebruiken? Geen zorgen, we hebben de formule voor zwembadgeluk helemaal voor je uitgevogeld!

De juiste hoeveelheid chloor hangt af van de grootte van je zwembad, spa of whirlpool en het type chloortabletten dat je gebruikt. Want tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten chloortabletten op de markt. Het is als het vinden van de perfecte balans tussen waterpret en waterhelderheid. In deze veelgestelde vragen ontrafelen we het mysterie en laten we je zien welke en hoeveel chloortabletten jouw zwembad nodig heeft. Zo kun je met een gerust hart plonsen of bubbelen!

Chloortabletten die de kwaliteit van je zwembad behouden. Ze houden die vervelende bacteriën en algen op afstand, zodat jij kunt genieten van een gezonde duikervaring. Zonder chloor of chloorvrij zwembadwater zouden die ongewenste indringers de overhand krijgen en dat is absoluut geen pretje voor jouw kostbare gezondheid. Dus laten we die chloortabletten als een cape om je zwembad draperen en die schadelijke indringers op afstand houden!

Ah, de magische vraag: hoeveel chloor heb je nodig voor je opzetzwembad van Intex of Bestway-zwembad nodig? We zullen je het geheim van de chlorozwaai onthullen!

Elk opzetzwembad is uniek, net als jij. Dus voordat we je vertellen hoeveel chloor je precies nodig hebt, moeten we een paar dingen weten. Ten eerste, hoe groot is je opzetzwembad? Is het een klein plonsbadje of een uitgestrekt waterparadijs?

Als je eenmaal de afmetingen van je opzetzwembad hebt, kun je op zoek gaan naar de perfecte chloorbalans. Een goede vuistregel is om te streven naar een chloorniveau van 1-3 ppm (parts per million). Dit zorgt voor een effectieve desinfectie zonder je zwembad te veranderen in een chemisch laboratorium.

Maar hoe bereik je die glorieuze chloorbalans? Je kunt gebruikmaken van chloortabletten een opzetzwembad van Intex of voor Bestway-zwembaden. Deze handige chloortabletten lossen langzaam op en geven geleidelijk chloor vrij in je water. 

De dosering van chloortabletten voor een opzetzwembad hangt af van de grootte van je opzetzwembad. Over het algemeen kun je beginnen met 1-2 tabletten per 1.000 liter zwembadwater. Maar onthoud, dit is slechts een startpunt. Je moet altijd de instructies op de verpakking volgen en de chloorwaarde regelmatig controleren.

Een handige tip: plaats de chloortabletten in een chloordrijver of een skimmermandje. Op die manier verspreiden ze zich gelijkmatig door je zwembad en voorkom je ongelijke chloordistributie. Niemand wil immers een chloorfeestje aan de ene kant van het zwembad en een algenparade aan de andere kant!

Dus, mijn vriend(in), onthoud dat de juiste hoeveelheid chloor in je Bestway of Intex opzetzwembad afhangt van de grootte van je opzetzwembad en de chloorwaarde die je wilt bereiken en zorg ervoor dat je zwembad altijd schoon en fris is!

Nu je de kracht van chloor kent, duik in je zwembadavontuur, geniet van de verfrissende waterpret en laat het chloortablet zijn magie doen. Een sprankelend zwembad wacht op je, klaar om je te verwelkomen met open armen (en een vleugje chloor). Zwem ze!